Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sztárokról frissen 2

 Egy Romániából Budapestre érkező lány minden álma valóra vált.

Tizenkétezer versenyzőből őt választották az év énekesnőjévé. Bár eleinte sok kritika érte, nem adta fel, és bebizonyította: megérdemli az elismerést. Ő Tolvai Renáta, 2010 Megasztárja. 


A 19 éves Tolvai Renáta a nagyváradi Emanuil Gojdu Főgimnázium tizenkettedikes tanulója. Emellett öt éve jár a Francisc Hubic Művészeti Iskola könnyűzene szakára is. Eddig is elismerésre méltóan szerepelt több megmérettetésen. Az egyik évben például első díjat nyert a Bihar és a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok által közösen szervezett Eurorégiós Dalversenyen, a Mamaia-i könnyűzenei fesztiválon pedig második helyezést ért el. Ugyanakkor többször lehetett látni a Román Televízió zenei műsoraiban is, legutóbb a vársáncban rendezett majálison lépett fel. Ám nemrég mégis úgy gondolta, eljött az ideje annak, hogy Magyarországon is kipróbálja magát, ezért benevezett az egyik kereskedelmi csatorna által ötödízben meghirdetett tehetségkutató versenyre. Mint ahogy még tizenkétezer vetélytársa is. 

Anyukámmal románul beszélünk


- Örültem, hogy a versenyen magyarul is énekelhettem, de féltem attól, hogy a kiejtésem miatt kritizálni fognak. Apukámmal, nagymamámmal magyarul, anyukámmal románul szoktunk beszélgetni. Édesanyám is ért mindent magyarul, de nem mer beszélni, fél, hogy a szavakat rossz sorrendbe teszi. Én csak a Megasztár miatt jöttem Budapestre. Az életem most gyökeresen megváltozott, így nem tudom pontosan hogyan alakul majd a jövőm. A szüleim mindenben támogatnak, ide is költöznek, ha erre van szükség ahhoz, hogy a zenével tudjak foglalkozni.

Hagytunk magunknak elég időt Andrással


Reni érzelmeit sokáig csak piruló arca árulta el, amikor arról kérdezték, milyen szálak fűzik Kállay-Saunders Andráshoz. A két fiatal a Megaházba költözés után egyre többet beszélgetett egymással, a versenyen és a rendezvényeken is sokat nevettek együtt. Reni egyik alkalommal elárulta, hogy kavarognak benne az érzelmek, de még túl korai bármit is mondani.

 

Fotó: tv2.hu

 


- A gyomrom minden alkalommal görcsbe rándult, amikor csak ránéztem Andrásra. Hamar kiderült, hogy ez az érzés kölcsönös. De hagytunk magunknak elég időt arra, hogy megismerjük egymást, nem rohantunk bele azonnal egy kapcsolatba. A sors iróniája volt, hogy végül kettőnket hívtak ki a párbajban. Nem tudtam mi a helyes, ha neki drukkolok, vagy magamnak. Végül neki kellett mennie, ami egyrészt megkönnyebbülés is volt nekem, hiszen továbbra is versenyben maradhattam, másrészről megszakadt a szívem, hogy neki viszont haza kell mennie. 
A versenynek vége van, de kapcsolatuk még csak most kezdődik. Reni a döntő után végre bevallotta: együtt vannak Adrással.
- Szerelmes vagyok Andrásba, és remélem, minden jól alakul majd közöttünk a Megasztáron kívül is.

Az egész életem a fogyókúráról szólt


Mester Tamás élő adásban ‘husizta’ le, fórumokon is többször volt téma az alakja. Ám Reni szemrebbenés nélkül tűrte az őt ért kritikákat, csak az énekléssel foglalkozott.


- Egyáltalán nem zavar, hogy mindenki a súlyommal van elfoglalva, hiszen nekem az egész életem a fogyókúráról szólt. Nem szégyen, sőt, lehet, furcsán hangzik, de én szeretek is fogyókúrázni. Tisztában vagyok az adottságaimmal. Régebben jártam masszázsokra is, amikre most a verseny miatt nem volt lehetőségem, de a jövőben újra el fogok járni kezelésekre. A genetikával azonban, bárhogyan is szeretnék, nem tudok szembeszállni, így megtanultam elfogadni magamat. Sportolok és egészségesen táplálkozok, betartom az "este hat után nem eszünk" szabályt, és ennyi. A ruhák, amiket ránk adtak a verseny ideje alatt, a stylistok ötletei voltak, mi nem igazán szólhattunk bele. Ezért előfordult, hogy egyes fellépéseken nem éreztem száz százalékos magabiztosságot, mert nekem nem tetszett a szoknya, amit rám adtak. A hajam színe is a fodrász ötlete volt. Eleinte nagyon sajnáltam a vörös tincseimet, de idővel a szőkét is megszoktam. Ma már talán jobban is tetszik, mint a vörös.


Nem jó a Tolvai?


Reni édesapja úgy gondolja, Magyarországon lánya nehezen tudna érvényesülni a nevével, így átkeresztelné Őt.
- Édesapám szerint valami hangzatosabb névvel kéne folytatnom a pályán. Főleg, ha külföldön is szeretnék érvényesülni. Nekem semmi bajom a nevemmel, de attól még lehet benne igazság. Ha a csatorna is jó ötletnek találja, akkor kitalálunk egy művésznevet.

 
 
 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 24407
Hónap: 227
Nap: 4